Helderberg Stellenbosch

De natuurwijn uit de bekendste wijnstreek van Zuid-Afrika

Bent u bekend met de regio Stellenbosch in Zuid-Afrika? Deze is beter bekend als de “Golden-triangle” als het om wijnen gat. Het gebied staat bekend om Zuid-Afrika's beste rode wijnen en haar oudste wijnroute.

De Audacia wijnen zijn allemaal natuurwijnen afkomstig uit de “Golden-triangle”. De druiven worden met de hand geplukt en worden daarna naar de wijnkelder gebracht. De wijnkelder is maximaal 700 meter verwijderd van de verste wijngaard, zodat de druiven koel blijven.

Wijngaard Audacia Stellenbosch

De druiven worden daarna gevinifieerd in kleine tanks, hier worden experimenten gedaan waarbij we de natuurlijke sulfer minimaal houden.

Na de initiële alcohol fermentatie gaan sommige wijnen in cemententanks met eikenstaven erin, zodat ze het houten karakter kunnen absorberen. De andere wijnen gaan in splinternieuwe Franse eiken vaten. Deze processen duren 12 tot 18 maanden.

De wijn zal dan de fles in gaan en nog eens 12 tot 24 maanden rijpen. We passen deze laatste stap toe zodat u er zeker kan zijn van een heerlijke soepele rode natuurwijn.

De wijnen zijn dan klaar om naar uw huis verzonden te worden

Wijnkelder natuurlijke wijn

Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!