9 trends voor de Nederlandse wijnmarkt in 2023!
02 maart 2023 

9 trends voor de Nederlandse wijnmarkt in 2023!

De Nederlandse wijnmarkt is continu in beweging en er zijn steeds weer nieuwe trends die opduiken. Hieronder staan tien trends die waarschijnlijk te zien zullen zijn in de Nederlandse wijnmarkt in 2023:

  1. Regionale wijnen: Steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar wijnen uit specifieke regio's, zoals wijnen uit de Loire, de Rhône en de Middellandse Zee.
  2. Biologische en natuurwijnen: De vraag naar biologische en natuurwijnen zal blijven groeien, aangezien consumenten steeds meer bewust zijn van gezondheid en milieuvriendelijkheid.
  3. Trendy wijnbars: Trendy wijnbars zullen steeds populairder worden, aangezien Nederlanders op zoek zijn naar nieuwe en leuke manieren om wijn te consumeren.
  4. Alternatieve druivensoorten: Alternatieve druivensoorten, zoals Grüner Veltliner, Vermentino en Barbera, zullen steeds meer in opkomst zijn. Nederlanders zijn namelijk steeds meer op zoek naar nieuwe smaken.
  5. Online wijnwinkels: Online wijnwinkels zullen steeds belangrijker worden omdat consumenten meer en meer online winkelen.
  6. Wijn- en foodpairing: Wijn- en foodpairing zal steeds populairder worden, aangezien Nederlanders op zoek zijn naar een completere ervaring bij het eten en drinken.
  7. Duurzame verpakkingen: Duurzame verpakkingen, zoals glazen flessen met herbruikbare etiketten en biologische en recyclebare verpakkingen, zullen steeds meer in opkomst zijn.
  8. Nederlandse wijnen: Nederlandse wijnen zullen steeds meer aandacht krijgen, omdat Nederlanders op zoek zijn naar unieke producten die dichter bij huis gemaakt worden.
  9. Wijn- en lifestyle events: Wijn- en lifestyle events, zoals wijnfestivals, wijnproeverijen en wijndegustaties, zullen steeds meer in opkomst zijn. Nederlanders zijn namelijk steeds meer op zoek naar nieuwe en bijzondere ervaringen.

Al met al zijn er veel nieuwe en opwindende trends op de Nederlandse wijnmarkt voor 2023. Of je nu op zoek bent naar unieke smaken, milieuvriendelijke verpakkingen of nieuwe wijnen zelf: het komend jaar zal er genoeg gebeuren op de Nederlandse wijnmarkt!


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!