De 10 wijntrends voor 2023!

De wijnbranche is een dynamische en snel veranderende industrie die altijd bezig is met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe trends. Hieronder staan tien trends die in 2023 zeker zullen doorzetten in de wijnbranche:

  1. Nieuwe regio's: Steeds meer wijnboeren en wijnmakers richten zich op het verkennen van nieuwe regio's om wijn te produceren, zoals Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Oost-Europa. Hierdoor zullen we steeds meer nieuwe en unieke wijnen ontdekken.
  2. Duurzaamheid: Duurzaamheid en milieubewustzijn zullen nog steeds een belangrijke rol spelen in de wijnbranche. Wijnboeren en wijnmakers zullen steeds meer investeren in duurzame methoden voor wijnproductie en verpakking.
  3. Biologische wijnen: Het aantal biologische wijnen zal blijven toenemen, aangezien consumenten steeds meer bewust worden van gezondheid en het milieu.
  4. Streekwijnen: Streekwijnen zullen blijven groeien in populariteit, omdat consumenten op zoek zijn naar unieke en lokale producten met een rijke historie en culturele betekenis.
  5. Natuurlijke wijnen: Natuurlijke wijnen zonder toegevoegde sulfieten zullen steeds meer in opkomst zijn. Consumenten zijn namelijk steeds meer op zoek naar wijnen met weinig bewerkingen.
  6. Rose wijnen: Rose wijnen zullen steeds meer in populariteit toenemen doordat ze een frisse optie zijn voor zowel informele als formele gelegenheden.
  7. Spritzers en blends: Spritzers en blends van wijn en andere dranken, zoals soda of fruit, zullen steeds populairder worden. Dit zijn nieuwe en leuke manieren om wijn te consumeren.
  8. Digitale marketing en verkoop: Wijnbedrijven zullen steeds meer gebruik maken van digitale marketing en verkoop, zoals e-commerce en sociale media, om hun producten te bereiken en te verkopen aan consumenten.
  9. Meer opleidingen en cursussen: Er zullen steeds meer opleidingen en cursussen beschikbaar zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in wijn, van wijnproeverijen tot sommelier-cursussen.
  10. Trendy bar- en restaurantconcepten: Trendy bar- en restaurantconcepten die zich richten op wijn, zoals wijnbars en wijnrestaurants zul je steeds meer tegenkomen, deze richten zich namelijk op de steeds ‘hipper’ wordende samenleving.

Wijnkelder natuurlijke wijn

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!