De volgende keer in Frankrijk moet u naar deze wijnstreken!
31 december 2022 
in Nieuws

De volgende keer in Frankrijk moet u naar deze wijnstreken!

Komt u wel eens in Frankrijk en houdt u van wijn, dan moet u een keer een van deze wijnstreken bezoeken. Frankrijk is namelijk één van de toplanden als we het hebben over wijn.

De oorsprong van verschillende rode wijnsoorten ligt in Frankrijk. De wijnstreken waar deze wijnen zijn ontstaan worden nog steeds volop gebruikt en kunt u dus bewonderen.

Bordeaux: de grootste wijnstreek van Frankrijk

Bordeaux is een van de bekendste wijnstreken in Frankrijk. Zeg je Bordeaux dan zeg je Merlot en Cabernet Sauvignon, deze wijnen zijn beide ontstaan in Bordeaux.

De wijnstreek van Bordeaux ligt in Frankrijk aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Het heeft een totale oppervlakte van 120.000 hectare, die samen per jaar 700 miljoen flessen wijn produceren.

Er zijn meer dan 8500 producenten of kastelen in deze wijnstreek. Er zijn dus genoeg producenten of kastelen om te bezoeken terwijl u op vakantie bent.

Bourgogne

De officiële Champagnestreek vergroot

De wel bekende Champagne wijnstreek. De enige plek waar echte Champagne vandaan kan komen. Het gebied is gelegen in het noordoosten van Frankrijk in een vrij mild klimaat.

De wijnstreek Champagne is in 2008 officieel vergroot door de Franse wijnbranche. De vraag naar Champagne was te groot en daarom is het gebied vergroot.

In de Champagne wijnstreek kun je verschillende druivenrassen vinden. Ze verbouwen zowel Pinot Noir als Pinot Meunier en Chardonnay. De meeste Champagnes bestaan ook uit een assemblage van deze drie.

Ben je deze zomer in de buurt van de Champagne wijnstreek dan is deze het bezoeken zeker waard.

Audacia natuurlijke wijnblog

De rijke geschiedenis van de Bourgogne wijnstreek

De wijnstreek Bourgogne staat bekend om haar Pinot Noir en Chardonnay en is gelegen in het oosten van Frankrijk. De totale oppervlakte van de Bourgogne is 28.530 hectare en er worden maar liefst negen verschillende druivenrassen verbouwd.

Het gebied is erg bekend en heeft een enorm rijke geschiedenis. Zo hebben de Romeinen in de oudheid ook gebruik gemaakt van deze wijnstreek. De geschiedenis op zich is het al waard om deze wijnstreek een keer te bezoeken.

Unieke wijnen uit de wijnstreek van Corsica

Corsica: het wijneiland van Frankrijk heeft meer dan 30 eigen druivenrassen. De wijnen van het vaste land worden hier echter ook verbouwd. Ze hebben namelijk ook de Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir.

Het wijngebied in Corsica is maar liefst 7000 hectare groot en produceert jaarlijks 300.000 hectoliter wijn. Mocht u op het eiland Corsica zijn is het zeker de moeite waard om de wijnhuizen te bezoeken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!