Wijngaard Audacia met druif

Wat is vin nature?

Vin nature, ook wel bekend als “vin naturel”, is misschien wel precies wat u denkt: “natuurlijke wijn”. Maar wat houdt dat precies in? Natuurwijn wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt. De druiven worden bijvoorbeeld met de hand geplukt en dat is één van haar vele unieke eigenschappen.

Natuurwijn wordt gemaakt zonder het gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ziektes en insecten mogen dus alleen tegen worden gegaan op een natuurlijke manier.

De vergisting van natuurwijn vergaat ook anders. Er mag namelijk geen sulfiet worden toegevoegd om het proces te stabiliseren. Bij “normale” wijn wordt het proces van de vergisting geholpen door het gebruik van sulfiet of andere chemische toevoegingen, dat kan niet bij natuurwijnen. Bij natuurwijn moet er dus gewacht worden tot de wilde gisten die aanwezig zijn op de druif gaan werken.

Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!