De gezondheidsvoordelen van rode wijn
31 maart 2023 

De gezondheidsvoordelen van rode wijn

Het drinken van alcoholische drankjes wordt vaak geassocieerd met negatieve effecten op de gezondheid, zoals een verhoogd risico op lever- en hartaandoeningen. Maar wist je dat rode wijn juist het gezondste alcoholische drankje is? In rode wijn zitten namelijk verschillende stoffen, waaronder antioxidanten, die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid.

Antioxidanten in rode wijn, zoals resveratrol en tannines, hebben een gunstig effect op het lichaam. Resveratrol wordt veel onderzocht vanwege haar mogelijke positieve effecten op de menselijke gezondheid. Het zit niet in witte wijn en daarom is rode wijn gezonder. Antioxidanten zorgen voor een verhoging van stikstofmonoxide in het lichaam, waardoor bloedvaten ontspannen en de bloeddruk afneemt.

Resveratrol komt niet alleen voor in rode wijn, maar ook in verschillende fruitsoorten. Het staat bekend om haar ontstekingsremmende, anti-aging en kankerbestrijdende werking. Daarnaast kan het resveratrolgehalte per wijn verschillen. Uit onderzoek blijkt dat Pinot Noir de wijn met het hoogste gehalte aan resveratrol is. Het regelmatig drinken van rode wijn met een hoog resveratrolgehalte kan zorgen voor een verlaagde kans op hartaandoeningen 

Al met al is rode wijn dus een gezonde keuze als het gaat om het drinken van alcoholische drankjes. Let er wel op dat je het met mate drinkt. Overmatig alcoholgebruik kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Drink daarom maximaal één glas rode wijn per dag en geniet van de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!