Audacia natuurlijke wijnen

Merlot, de bekendste wijn ter wereld

Merlot, de bekendste wijn ter wereld


De magie van de Merlot wijn. Het wordt gemaakt van een van de oudste druivenrassen ter wereld. De Merlot wijn zou al gemaakt worden sinds het begin van de jaartelling.

De naam Merlot is afkomstig van het Franse woord Merle. Merle is de vogelsoort die wij kennen als Merel. De wijn zou hiernaar vernoemd zijn om één van de volgende twee reden: de kleur van de wijn zou dezelfde kleur hebben als een merel of de druiven werden veel gegeten door merels. 

Audacia vegan wijn

De Geschiedenis van Merlot

Merlot is origineel afkomstig uit één van de bekendste wijnstreken ter wereld. Het is dezelfde streek waar Cabernet Sauvignon vandaan komt, maar al veel eerder werd er Merlot gedronken. Het is de wijnstreek Bordeaux in Frankrijk.

De druiven van deze wijn stonden voornamelijk aan de rechterkant van de Gironde; de rivier die het Bordeaux gebied door tweeën splitst. De rechterkant van de rivier bestond vooral uit kleigrond waar de Merlot druiven uitstekend konden groeien.

De Merlot uit de bekendste wijnstreek van Zuid-Afrika

De Merlot van Audacia is afkomstig uit het beste rode wijngebied van Zuid-Afrika. Het Stellenbosch gebied staat bekend om haar fantastische rode wijnen en om de oudste wijnroute van Zuid-Afrika.

Audacia maakt haar Merlot op een natuurlijke manier. Het wordt daarom ook een natuurlijke wijn genoemd. Er worden geen chemische stoffen toegevoegd tijdens het vinificatie proces en de druiven worden geplukt met de hand. 

De wijn is door deze speciale manier van produceren ook als een van de weinige wijnen vegan. De wijn is dus een compleet natuurlijke wijn met een fantastische smaak.

De wijn groet de neus vriendelijke met vleugjes van paprika en rode bes. Op de tong heeft de wijn grip met hints van fynbos en zwarte bes. De Merlot kent een droge afdronk van mokka en chocolade.

Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!