Red Blend wijn: het beste van verschillende werelden

Red Blend wijn: het beste van verschillende werelden

Er zijn bijzonder veel verschillende druivenrassen, met ieder haar eigen unieke smaak, kleur en geur. Veel wijnsoorten smaken op zichzelf al magisch, maar wat gebeurt er als je ze samenvoegt?

Een samenstelling van verschillende druivenrassen wordt een blend genoemd. Een blend kan bestaan uit een heleboel verschillende druivenrassen. Een blend wijn kan dus een combinatie zijn van uw favoriete druivenrassen. 

Het blenden van wijnen is een heel nauwkeurige opdracht waarbij er veel getest moet worden om tot de goede verhoudingen te komen.


De geschiedenis van wijn Blends

Red Blend wijnen bestaan sinds het ontstaan van wijn. In de Europese geschiedenis waren red blend wijnen doorgaans meer voorkomend dan monovarietale wijnen. Monovarietale wijnen zijn wijnen die gemaakt zijn van één druivenras.

Een van de bekendste red blend wijnen uit de 18e en 19e eeuw was afkomstig uit Frankrijk. Deze red blends werden gemaakt in Bordeaux, een van de bekendste wijngebieden uit Frankrijk. De blend bestond meestal uit Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.

Audacia’s natuurlijke Premium Red Blend

De Premium Red Blend van Audacia bestaat uit twee verschillende druivenrassen. Merlot is een van de druivensoorten waarvan deze wijn is gemaakt. De andere druivensoort die in deze wijn zit is Shiraz.

De Premium Red Blend van Audacia is violet rood van kleur. De wijn groet de neus vriendelijk met intense donkere bessen en een vleugje zoethout. De wijn heeft een medium body met een zachte samenhang en een elegante tannine structuur. Zwart fruit is dominant op de tong met een vleugje droge specerijen in de afdronk. 

Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!