Audacia Natuurlijke Wijn Cabernet Sauvignon Fles

Wijn en spijs, een perfecte combinatie

Wijn en spijs gaan hand in hand met elkaar: de juiste wijn kan een gerecht maken. De juiste combinatie zorgt voor een nog lekkerdere wijn en gerecht. Ze versterken elkaars smaken en zorgen ervoor dat het gerecht en de wijn daardoor meer tot hun recht komen.

Waar moet je opletten

Hoe kunt u weten welke wijnen u bij welke gerechten moet gebruiken? Het is in sommige gevallen redelijk eenvoudig. Een gerecht met rood vlees gaat goed samen met een wijn die rijk is in tannines. De combinatie van deze twee zorgt voor lekkerder vlees en wijn.

Kies tijdens het combineren voor wijnen die passen bij het smaakgehalte van het gerecht. Een salade past bijvoorbeeld niet goed samen met een zware rode wijn maar juist goed met een lichtere witte wijn, zoals een Sauvignon blanc.

Een gerecht met meerdere smaakdimensies vraagt ook om een bijzondere wijn. Een lichte en simpele wijn zou bij dit gerecht compleet overschaduwd worden door het gerecht. Een bijzondere en complexe wijn is dan ook sterk aangeraden bij dit soort gerechten.

Cabernet Sauvignon Natuurlijke Fles Wijn

Welke wijn bij oesters         

Bij oesters hoort vaak een elegante wijn, maar het moet de smaak van de oesters niet overheersen. Een zware rode wijn zou bijvoorbeeld niet goed passen bij oesters. De voorkeur gaat daarom uit naar een Sauvignon blanc wijnen of een Brut champagne.

Welke wijn bij kaas

Er zijn veel mensen die bij kaas altijd voor een rode wijn zouden kiezen. Een rode wijn past goed bij sommige kazen maar niet bij allemaal. Een witte wijn kan soms zelfs beter de smaak van de kaas naar voren halen, doordat witte wijn het wat frisser houdt.

Een wat pittigere kaas vraagt daarentegen wel om een goede rode wijn. Wijnen waarnaar vaak de voorkeur uit gaat zijn Shiraz, Pinot Noir of Cabernet Franc. 

Welke wijn bij asperges

Welke wijn er het best past bij asperges is afhankelijk van hoe ze bereid worden. Asperges van de barbecue vragen om een andere wijn dan die met ei en ham. Bij de asperges van de barbecue past een Pinot Blanc beter, maar bij asperges met ei en ham is een Chardonnay ook een uitstekende keuze.

Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!