De herkenbare smaak van de Cabernet Sauvignon
De herkenbare smaak van de Cabernet Sauvignon
De Cabernet Sauvignon met haar herkenbare smaak gaat al honderden jaren mee. Cabernet Sauvignon is namelijk een van ’s werelds bekendste varianten van rode wijn, mede doordat de druif in veel verschillende klimaten kan groeien.
De herkenbaarheid van de Cabernet Sauvignon komt door de dikke schil van de druif. Het tanninegehalte, de kleur en aroma worden ook door deze schil bepaalt.
De Cabernet Sauvignon is ontstaan in Bordeaux
De Cabernet Sauvignon is van origine afkomstig uit Frankrijk en vond haar bestaan in Bordeaux. In de 17e eeuw werd de Cabernet Franc per ongeluk gekruist met Sauvignon Blanc, dit was het ontstaan van de Cabernet Sauvignon druif.
De smaak van deze bijzondere wijn werd gewaardeerd en gelukkig voor u gingen de boeren de druif verder ontwikkelen en verbouwen. De bekendheid van de Cabernet Sauvignon groeide dan ook in de 18e eeuw.
Audacia Cabernet Sauvignon uit 2018
Audacia’s Cabernet Sauvignon komt helemaal uit het beste rode wijngebied van Zuid-Afrika. Het Stellenbosch waar Audacia’s Cabernet Sauvignon vandaan komt staat bekend om haar rode wijnen.
De Carbenet Sauvignon van Audacia is een zogeheten natuurwijn. Er zijn bij het vinificatieproces van deze wijn dus geen chemische middelen gebruikt. De wijn is arm in sulfiet doordat er geen sulfiet aan het proces is toegevoegd.
De druiven hebben gebruik gemaakt van hun natuurlijke fermentatieproces en dat geeft de wijn meer belevenis. Audacia’s wijn is ook nog eens volledig vegan, wat de meeste wijnen niet zijn.
De Cabernet Sauvignon van Audacia is een intens paars, roodkleurige wijn met aroma’s van zwarte bes, zoethout en eik. Op de tong is het zwarte bes met elegante tannines en een gebalanceerde structuur.