Bent u vegan en wijnliefhebber? Dan wilt u dit zeker lezen!
28 november 2022 

Bent u vegan en wijnliefhebber? Dan wilt u dit zeker lezen!

Wist u dat heel veel wijnen niet vegan zijn? Maar, wijn is toch gemaakt van druiven? Dat klopt, maar tijdens de vinificatie van de wijn is er een stap die ervoor zorgt dat veel wijn toch niet vegan is.

Hoe komt het dat wijn niet vegan is?

Tijdens de hedendaagse vinificatie van wijn wordt de wijn meestal geklaard. Klaren zorgt ervoor dat de wijn helder wordt, maar helaas zorgt dat er ook voor dat de wijn niet vegan is. Klaren gebeurt namelijk met behulp van dierlijke producten zoals; 

  1. caseïne (melk eiwitten)
  2. albumine (eiwit)
  3. gelatine (dierlijke eiwitten)

Het klaren van de wijn zal dus moeten worden overgeslagen om vegan wijn te produceren.

Audacia vegan wijn

Hoe weet je welke wijn vegan is?

De dierlijke producten die worden gebruikt wanneer de wijn wordt geklaard hoeven officieel niet op de verpakking van de wijn te staan. Het is daarom ook lastig te achterhalen welke wijnen vegan zijn.

Biologische wijn maakt gebruik van een andere manier van de wijn klaren, namelijk een waar geen dierlijke producten bij worden gebruikt. Helaas is biologische wijn dus ook niet altijd vegan.


Natuurwijn is vegan

De natuurwijn van Audacia past perfect binnen een vegan lifestyle.  Het bijzondere vinificatie proces van de wijn zorgt ervoor dat de wijnen van Audacia geschikt zijn voor iedereen die vegan is. Deze heerlijke natuurwijn wordt namelijk niet geklaard en is daarom zeer geschikt vegan wijnliefhebbers.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd naar meer?

Klik hieronder op 'MEER INFORMATIE' om onze andere blogposts te zien. Klik op 'ONTDEK' om te gaan naar de pagina van onze 100% natuurlijke wijnen!